Mobilaus ryšio diegimas naujoje Snow arenoje „SNØ” Norvegijoje

Eltel darbuotojai Norvegijoje, turėjo galimybę prisidėti prie išskirtinio projekto įgyvendinimo – mobiliojo ryšio diegimo naujoje Snow arenoje „SNØ”. Ši arena yra viena pažangiausių tokio tipo pramogų zonų slidinėjimo mylėtojams, ne tik dėl to, kad yra pati didžiausia šalyje bei suteikia galimybę mėgautis kokybiškomis slidinėjimo pramogomis ištisus metus, tačiau ir dėl to, kad arenoje yra įrengtos dvi atskiros zonos – šiltoji bei šaltoji, kuriose temperatūrų skirtumai yra išties ryškūs.

Profesionalų komanda, kurioje dirbo ir penki lietuviai – Jevgenij, Nerijus, Valdemar, Ramūnas ir Modestas, turėjo užtikrinti, kad įdiegta mobiliojo ryšio įranga sėkmingai funkcionuos ne tik šaltojoje – slidinėjimo zonoje, tačiau ir šiltojoje – restoranų, parduotuvių, poilsio bei persirengimų ir konferencijų – zonoje. Ši instaliacija taip pat leis naudotis skambučių paslaugomis net penkiems tūkstančiams vartotojų vienu metu!

Viso projekto metu buvo sunaudota virš 5 km RF kabelio, apie 3 km šviesolaidinio kabelio, šaltojoje (slidinėjimo) zonoje sumontuotos 12 vnt. stadionams skirtų antenų, kurių kiekvienos dydis prilygsta šaldytuvui, šiltojoje zonoje sumontuota virš 150 vnt. antenų vidinio ryšio padengimui.

Taip pat, tai buvo pirmasis projektas Norvegijoje, kuriame įdiegta MIMO (multiple-input and multiple-output) technologija vidiniam ryšiui (antras projektas – Nacionalinis Muziejus Osle, taip pat instaliuotas mūsiškių).