Kirūnos miesto perkėlimas

Įsivaizduokite: išvažiuojate iš gimtojo miesto keliems metams, o grįžus randate jį visą 3 km nutolusį į rytus.​ ​ Skamba kaip didelio biudžeto filmų siužetas, tačiau Eltel Lietuva turėjo galimybę prisidėti prie tokios fantastiškai neįprastos situacijos ir padėti perkelti visą Kirūnos miestelį Švedijoje!

Kirūnos miestas neatsiejamai susijęs su šalia esančia metalo rūdos kasykla, tačiau gyventojai ir kasybos bendrovės atstovai pastebėjo, kad ilgametė veikla paveikė žemę, ant kurios stovi Kirūna. Ji pradėjo smegti ir eižėti, tad iškilo rizika visam miestui ir žmonėms. Gyventojai, kartu su kasybos įmone ir valstybe priėmė unikalų sprendimą – perkelti visą miestą ir jo pastatus (kurių net 3 tūkst.!) kelis kilometrus į šoną. ​ ​ Šiame procese dalyvavo ir Eltel Lietuva komanda – mūsų užduotis buvo magistralinio, optinio tinklo rekonstrukcijos ir darbas su vietinio tinklo eksploatacija.


Buvo ne tik sunku, bet ir labai įdomu, nes tokie projektai pasitaiko, tikriausiai, tik kartą gyvenime! Džiaugiamės galėję prisidėti prie „misija neįmanoma“ lygio darbų – smagu pasijusti herojais keistoje istorijoje.