UAB „Eltel Networks“ švenčia dvigubą gimtadienį

Mums tai reikšmingi skaičiai: 30 ir 15 – jubiliejiniai metai mūsų organizacijai, kurie priverčia atsigręžti laiku atgal, kad suprastume kokiu žaibišku greičiu vystosi technologijos ir kokią svarbią funkciją mes, kaip verslas atliekame.

Prieš ~ 30 metų mobilusis telefonas Lietuvoje buvo savotiškas padėties visuomenėje simbolis, jį įpirkti galėjo tik nedaugelis didesnes pajamas gaunančių žmonių, o už galimybę 1 minutę šnektelėti telefonu tekdavo pakloti iki 3 Lt. Tais laikais žmogus su mobiliuoju rankoje buvo gerbiamas dėl savo socialinio statuso, o mobilusis telefonas buvo ne tik komunikacijos ir darbo įrankis, bet ir svarbi verslo žmogaus įvaizdžio detalė.

Daugelis jau nepamena, kad pirmieji Lietuvoje pasirodę mobiliojo ryšio telefonai veikė ne dabar įprastu GSM, o NMT – 450 standartu ir būtent šio standarto mobiliojo ryšio paslaugas teikė 1991 m. Lietuvoje veiklą pradėjusi, pirmoji mobiliojo ryšio operatorė, UAB „Comliet“.

2006 m. 100% UAB “Comliet” akcijų nupirko Suomijos kompanija „Eltel Group Corporation“, todėl „Comliet“ pakeitė įmonės pavadinimą ir tapo UAB „Eltel Networks“. Jau tuomet „Eltel“ buvo viena didžiausių infrastruktūros paslaugų tiekėjų Europos šalyse, o ir iki šiol „Eltel“ Grupės vardas puikiai atpažįstamas kaip pirmaujančios telekomunikacijų ir elektros paslaugų teikėjos Šiaurės šalyse.

Didžiuojamės atliktais darbais per šitiek veiklos metų, drąsiai galime teigti, jog mes esame tie, kurie užtikrina gyvybiškai svarbių infrastruktūrų veiklą šiuolaikinei visuomenei. Pokyčiai akivaizdūs – nuo paslaugos elitui iki ryšio kiekvienam.

2021-05-17.jpg